Ole Petter Hoem, Kaptein

Sølvi Hagen, navigatør og hallo-dame (radio sjefen ombord)


For de som fortsatt ikke har hørt historien vår, så traff vi hverandre på INTERNETT høsten 2002,
første møtet face to face var 1 uke etter første praten..  I jula 2006 lurte vi med oss familie og reiste til Mauritius!
Der feiret vi jul, romjul, nyttår – og bryllup!! Vårt bryllup. Vi er fortsatt gift og et år etter satt vi oss ned en kveld og begynte å snakke om  1 års karriere pause.. bort fra mas og kjas.. Reise vekk.. kanskje seile? Vi ville oppleve noe nytt. Vi fant raskt ut at en seiltur jorda rundt kunne vært gøy! Det er jo så mange som har klart og gjort det. Og etter hvert som månedene gikk ble samtalen mer til ”dette har vi VELDIG lyst til” enn kun en drøm på mørke høstkvelder. Bøker ble kjøpt og lest, internett ble (og blir) flittig benyttet og PLANEN ble til..

Det var bare en hake ved det hele. Vi så fort at 1 år er ikke nok.. vi fant ut etter mye lesing og kalkulering at her måtte det minst 3 år til skulle vi rekke rundt, og samtidig gjøre det vi egentlig ville. Oppleve nye ting. Kunne styre dagen sin selv. Og her er vi.. Middelhavet er seilt, Atlanteren er krysset, flere sesonger i Karibien er tilbakelagt. Det har snart gått ti år siden vi startet og eventyret  fortsetter  ...

Og de som undrer, så kommer navnet fra hva vi driver med ”FORTIA”...